Ann Vandorpe

Een random autorit, zoon op de achterbank.

"- Bestaat de tandenfee echt?
- Euh, wat denk jij kereltje? (in mijn hoofd een gedachtenexplosie: Wat heb ik gemist? Heeft hij nu al een losse tand? Ik was voorbereid op dé vraag over de Sint, nooit gedacht dat we ook een tandenfee in het aanbod hadden, ...)
- Ik weet het niet zeker. Ik weet wel dat ik niet in de kerstman geloof. Ook niet in de paashaas, dat zijn gewoon jullie die de chocolade verstoppen. Ik geloof wel in Sinterklaas.
Enkele seconden stilte.
- Maar eigenlijk geloof ik het meeste in mezelf."

Een simpel en krachtig antwoord, eentje waarvan ik hoop dat alle kinderen ze in hun rugzakje van gedachten en ervaringen mogen stoppen. In jezelf geloven, bij je gevoel blijven is zo'n sterke kracht. Ook voor ouders.
Door zelf mama te worden, werd er een heel nieuw level in mezelf getriggerd. Ik had een heel concreet en duidelijk beeld van welke ouder ik niet wilde zijn. Maar hoe wilde ik het dan wel in de praktijk doen? Stapje per stapje ontdekte ik wat wél werkte voor mijn kind en ons als gezin, wat wél klopte met mijn buikgevoel. Hier en daar met wat trial & error. Tijdens mijn zoektocht kwam ik het afgestemd opvoeden tegen. En dat voelde als 'thuiskomen'. Het is soms nog steeds zoeken, want dé perfecte ouder bestaat niet en de ultieme handleiding voor ouderschap ook niet. Ik begeleid jullie in de zoektocht naar datgene wat voor jullie als gezin werkt. Hechting, verbinding, zonder straffen en belonen staan daarbij voorop.

Ik richt me op:

* oudergesprekken rond afgestemd opvoeden
* workshops weerbaarheid en veerkracht bij kinderen
* kinderkampjes

Contact

Ann Vandorpe
Heirbaan 26
2640 Mortsel
België
+32 (0) 496 794422

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website Instagram Facebook 

 

 

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.