Ilse Verbeeck

Ik ben Ilse, van opleiding sociaal-cultureel werker (maatschappelijk assistente) en sinds 1 oktober 2001 aan het werk binnen de dienstverlening van het lokaal bestuur in Heist-op-den-Berg:
- eerst algemene sociale hulpverlening
- daarna gedurende 10 jaar specifieke hulpverlening aan kandidaat-vluchtelingen, met ook opstart van een opvanginitiatief voor minderjarige asielzoekers
- daarna een kortere periode aan de slag als coördinator van de dienst onthaalouders
- waarna ik in 2016 halftijds aan de slag ging en mijn plek vond als coördinator van het Huis van het Kind in Heist-op-den-Berg.

Ik ben getrouwd, en mama van 4 dochters, geboren in 2008, 2010, 2012 en 2014.  Op 6 jaar tijd 4 kinderen krijgen, is best pittig. Dit combineren met een job maakt het nog pittiger. Ikzelf nam dan ook de beslissing na onze derde dochter om halftijds te werken.
Ik neem daarbij ook afscheid van de job, die ik met hart en ziel uitoefende, het werken met vluchtelingen, om over te gaan naar een job, die aansluiting vindt bij de thema’s gezinnen, welzijn van kinderen, ondersteuning van ouders en onthaalouders,..
Toch was dat niet geheel mijn ding, en zoekende naar een breder interesseveld, volg ik een opleiding tot kindercoach. En toch is er twijfel om daarmee aan de slag te gaan, omdat ik dat persoonlijk binnen mijn gezin niet haalbaar acht (jonge kinderen, fulltime werkende echtgenoot).

Toen de vacature van welzijnscoördinator open kwam te staan, voltijds, trok ik mijn stoute schoenen aan en solliciteerde ik voor een deel van de functie, namelijk voor de uitbouw van het Huis van het Kind.

En daar kan ik nog steeds mijn ei in kwijt…

De drie pijlers van onze werking zijn preventieve gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en activiteiten voor ontmoeting. Onze doelgroep zijn zwangeren en gezinnen met kinderen tussen 0 en 24 jaar.

- ik organiseer het peuterspeelpunt, laagdrempelige ontmoetingsmomenten waar er ruimte en tijd is om ervaringen tussen (groot)ouders uit te wisselen, om mee te zoeken naar antwoorden op pedagogische vragen, om vragen en problemen te signaleren
- ik bouw mee aan een netwerk van partners, die elk omwille van hun expertise  een bijdrage leveren aan het welbevinden van kinderen, gezinnen, opvoeders…
- ik zoek mee naar interessante thema’s rond opgroeien en opvoeden, en nodig sprekers uit om hierover te komen vertellen. 
- ik probeer linken te leggen met onderwijs, groeipakket, kinderopvang, kansarmoede, …

Ik hecht zelf veel waarde aan een warm, hecht gezin, en wil uiteraard dat mijn dochters in de beste omstandigheden mogen opgroeien tot zelfstandige, vriendelijke, empathische jongedames. Met dat beeld voor ogen neem ik graag de kennis en info mee uit opleidingen en boeken:
opvoeden zonder straffen en belonen, de opleiding tot kindercoach, de boeken van Aletha Solter, een opleiding Happy Kids Massage, voorlezen aan mijn kinderen,…en de opleiding ouders begeleiden tot afgestemd ouderschap.

In de werking van Huis van het Kind betekent dit het aanreiken van vormingen of workshops hierover, opvoedingsondersteuning bieden of doorverwijzing naar partners of hulpverleners. 

Contact

Ilse Verbeeck
Jozef Weynsstraat 32
2220 Heist-op-den-Berg
België
+32 (0) 15 238780

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website Facebook

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.