Aankomende evenementen

Jaartraject 2023 "Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden" - Westerlo

Maandag, 24 april 2023 - dinsdag, 7 november 2023

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt. Terug naar vroeger gaat niet. Verder ontwikkelen is de boodschap.

Jaaropleiding vanuit verbinding en zelfsturing omgaan met kinderen en jongeren

Zaterdag, 23 september 2023

Hoe begeleiden we kinderen en jongeren om hun krachtige zelf te worden? We verdiepen ons in verbindende communicatie, aware parenting, zelfsturing, vertrouwen, de kracht van spelen, consent op basis van behoeften, traumabewust en meer. We werken diepgaand en vanuit persoonlijke ervaringen. 12 daagse opleiding voor iedereen die met kinderen werkt en ook voor ouders.

gratis online webinar De 3 stappen voor het liefdevol begrenzen van 'ongewenst' gedrag

Maandag, 25 september 2023 op 20:15 - 21:15

Merk je dat je wel eens vastloopt in het opvoeden? Dat je kind dingen doet waar je niet blij van wordt en je ook niet weet hoe ermee om te gaan. Behalve dan door je stem te verheffen of te gaan dreigen met een straf. Er is ook een andere manier die uitgaat van verbinden met je kind en kijken achter het gedrag. In het webinar ga je dit ontdekken.

Avondlezing Maggie Kline - Oud-Turnhout

Dinsdag, 10 oktober 2023 op 19:00 - 21:30

The resilience roadmap for kids and teens
Lezing ten voordele van de Middelbare Steinerschool Turnhout over weerbaarheid van kinderen en jongeren

Het weerbare kind met Maggie Kline - Postel

Donderdag, 12 oktober 2023 op 10:00 - zaterdag, 14 oktober 2023 op 17:00

Sommige ervaringen die we mee maken zijn ingrijpend. Soms zo ingrijpend dat we spreken van een traumatische ervaring. Hoe kunnen we hier best mee omgaan? Wat is de impact op ons lichaam? Hoe kunnen we na een trauma terug weerbaarder worden? Wat bestendigt een trauma en hoe krijg je weer beweging? In deze playshop brengt Maggie Kline haar jarenlange ervaring in het werken met kinderen en jongeren op een speelse en liefdevolle manier over. Een must voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt en meer wil weten over trauma en hoe je het voorkomt.

Deze 3-daagse workshop leert professionals om, na trauma of stress, terug een balans te brengen in het zenuwstelsel (lichaams- en ervaringsniveau) van kinderen. Deze training helpt je vanuit het perspectief van Somatic Experiëncing (SE), om spel, kunst en lichaamsgerichte activiteiten te gebruiken bij het ontladen van opgeslagen spanning, als ook de cirkel af te maken die door een ingrijpende gebeurtenis plots is onderbroken (fight/flight). Dit alles met het oog op het terugvinden van meer balans in het zenuwstelsel en ter vergroting van hun weerbaarheid.

Tweedaagse Helend opvoeden

Zaterdag, 14 oktober 2023 op 10:00 - zaterdag, 28 oktober 2023 op 16:30

Hechtingsbevorderend, democratisch en helend opvoeden... Interactieve workshop voor ouders, professionals, en Aware Parenting fans die graag zelf instructor willen worden.

✨ Een tweedaagse training gebaseerd op de Aware Parenting methode van Dr. Aletha Solter ✨

workshop De basis van opvoeden zonder straffen en belonen

Woensdag, 25 oktober 2023 op 19:30 - 22:00

Er zijn dagen dat je je kind achter het behang zou willen plakken. Bijvoorbeeld als je kind niet luistert. Je hebt iets al 10x gevraagd maar je krijgt geen reactie. Je voelt je genegeerd, alsof je lucht bent. En au, dat doet pijn.

Je voelt je regelmatig onzeker ‘ben ik wel een goede moeder voor mijn kinderen?’ Als de stoom uit je oren komt dan schiet je uit je slof. Later voel je je rot ‘had ik dat maar anders gedaan’

Omdat je niet weet hoe je het anders kan doen val je terug op dreigen, straffen of belonen om dingen gedaan te krijgen van je kind.

Op zulk soort momenten hoor je jezelf zeggen ‘als je nu niet ophoudt dan gaan we ook geen spelletje doen’. Of ‘als je nu aan tafel komt dan lees ik straks een extra verhaaltje voor’.

Diep van binnen voel je dat je zo’n moeder niet wilt zijn. Laat mij je leren je kind op te voeden vanuit verbinding en aandacht, zonder dat je hoeft terug te vallen op dreigen, straffen of belonen.

Je blik bepaalt je (re)actie

Donderdag, 23 november 2023 op 9:30 - 16:30

Iedereen heeft nood aan voldoende veiligheid, verbondenheid en vrijheid om als mens te kunnen groeien. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, empathie en nieuwsgierigheid komen dan tot bloei.  Wanneer er dreiging in de lucht hangt, eenzaamheid weegt of controle het eigen initiatief inperkt, gebeurt het tegenovergestelde. We verkrampen en onze energie gaat zitten in verzet en verdriet.  Hoe merken we bij onszelf en bij de kinderen, jongeren en volwassenen die we begeleiden of basisbehoeften zijn vervuld?  Kunnen we sneller herkennen welk gedrag wijst naar een welbepaald tekort of trauma?  En hoe komen we daaraan dan tegemoet?  

Praktijkdagen afgestemd opvoeden - 07/12/2023 - Westerlo

Donderdag, 7 december 2023 op 9:30 - 16:30

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We zien ouders, leerkrachten en andere professionals vastlopen in het controlerend opvoeden, dat ontstaan is vanuit het mechanistisch wereldbeeld van de voorbije eeuwen. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt. Terug naar vroeger gaat niet. Verder ontwikkelen is de boodschap. Afgestemd opvoeden is een eigentijds antwoord op de opvoedingsvragen van zowel ouders als professionals. 

Jaartraject 2024 "Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden" - Westerlo

Maandag, 19 februari 2024 - dinsdag, 3 september 2024

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt. Terug naar vroeger gaat niet. Verder ontwikkelen is de boodschap.

Jaartraject 2024 "Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden" - Gent

Dinsdag, 21 mei 2024 - dinsdag, 17 december 2024

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt. Terug naar vroeger gaat niet. Verder ontwikkelen is de boodschap.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.