Aankomende evenementen

Jaartraject - Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden

Maandag, 8 februari 2021 - dinsdag, 14 september 2021

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt. Terug naar vroeger gaat niet. Verder ontwikkelen is de boodschap.

 
 

cursus 'Opvoeden zonder straffen en belonen'

Woensdag, 23 juni 2021 op 19:30 - woensdag, 14 juli 2021 op 22:00

Een online cursus van 4 avonden voor ouders met jonge kinderen. Als je de keuze hebt gemaakt dat je wilt opvoeden vanuit verbinding, zonder straffen en belonen, dan is deze cursus voor jou. We duiken het diepe in en ontdekken samen hoe je kunt aansluiten op de ontwikkeling van je kind. Wat heeft je kind van je nodig en hoe kun jij dat bieden?

 

Infoavond Orvita - Democratische school op basis van verbindende communicatie en zelfsturing

Vrijdag, 16 juli 2021 op 19:30

Een school waar kinderen volop hun eigen passies en talenten kunnen ontwikkelen. Waar ze helemaal zichzelf mogen zijn. Waar het sociaal-emotionele welzijn voorop staat. En waar kinderen en jongeren meebeslissen over het reilen en zeilen van de school. Ontdek de democratische school Orvita op basis van verbindende communicatie en zelfsturing. Voor alle kinderen van 3 tot 18 jaar. Ook als je interesse hebt in Orvita kampen of de 10-daagse basisopleiding, ben je van harte welkom.

Masterclass "Boys will be boys"

Donderdag, 12 augustus 2021 op 9:00 - 16:00

Grootbrengen van jongens

Tijdens deze masterclass word je ondergedompeld in de belevings- en ontwikkelingswereld van jongens. Je krijgt tal van inzichten en nuttige tips over de omgang met jongens. Je komt aan de weet hoe je beter kan inspelen op de eigen-aardig-heden van jongens en hoe je een echte mentor voor ze kan zijn.

Succesvol democratisch opvoeden

Maandag, 16 augustus 2021 - dinsdag, 17 augustus 2021

Opvoeden zonder straffen en belonen

In deze training gaan we na een korte introductie over de Aware Parenting visie en methode vooral focussen op hoe discipline en een goede relatie met kinderen hand in hand kunnen gaan. Straffen en belonen lijkt in sommige situaties een handige manier om het gewenste gedrag te verkrijgen bij kinderen. In vele gevallen zijn er echter alternatieven en kan dit perfect vermeden worden.

Tweedaagse Aware Parenting: Helend Opvoeden

Zaterdag, 23 oktober 2021 op 10:00 - zondag, 24 oktober 2021 op 17:00

Interactieve workshop voor ouders, grootouders, babysitters, ouders-in-spé en professionals allerhande. Deze workshop komt ook in aanmerking als vereiste training voor mensen die graag instructor Aware Parenting willen worden.

Jaartraject - Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden

Maandag, 8 november 2021 - dinsdag, 7 juni 2022

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt. Terug naar vroeger gaat niet. Verder ontwikkelen is de boodschap.

 
 
 
 

Jaartraject "Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden"

Maandag, 17 januari 2022 - dinsdag, 6 september 2022

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We zien ouders, leerkrachten en andere professionals vastlopen in het controlerend opvoeden, dat ontstaan is vanuit het mechanistisch wereldbeeld van de voorbije eeuwen. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.