Aankomende evenementen

Online cursus Verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen

Woensdag, 1 juni 2022 - woensdag, 31 augustus 2022

Je wilt zo graag een ‘goede’ moeder of vader zijn in plaats van het gevoel te hebben dat je als ouder faalt. Je wilt rustig en ontspannen kunnen blijven in plaats van te dreigen met straf. Dat je weet hoe te reageren zodat het geen strijd wordt. Dat je je kind helpt wanneer het een huil- of driftbui heeft zondag je kind daarna weer lekker in zijn vel zit en makkelijker meewerkt. Dat er meer rust en gezelligheid in je gezin is. In deze online cursus ontdek jij hoe je kunt opvoeden vanuit verbinding, aandacht en begrip. Juist ook bij ongewenst gedrag of op momenten dat je botst met je kind.
Deze cursus is voor ouders met jonge kinderen tussen de 2 - 10 jaar.  

Infomoment Orvita: democratische school, kampen en jaaropleiding

Zaterdag, 16 juli 2022 op 10:00 - 12:30

Kom kennismaken met Orvita. Hoe leren radicaal anders kan. Bij Orvita vertrouwen we op het innerlijk kompas van elk kind, waarbij elk kind kan leren in vrijheid. En we geven veel ruimte voor de innerlijke leefwereld van elk kind. Hiervoor werken vanuit verbindende communicatie en zelfsturing.

Infomoment Orvita: democratische school, kampen en jaaropleiding

Zaterdag, 27 augustus 2022 op 10:00 - 12:30

Kom kennismaken met Orvita. Hoe leren radicaal anders kan. Bij Orvita vertrouwen we op het innerlijk kompas van elk kind, waarbij elk kind kan leren in vrijheid. En we geven veel ruimte voor de innerlijke leefwereld van elk kind. Hiervoor werken vanuit verbindende communicatie en zelfsturing.

Masterclass "Boys will be boys"

Dinsdag, 30 augustus 2022 op 9:30 - 16:30

Grootbrengen van jongens

Tijdens deze masterclass word je ondergedompeld in de belevings- en ontwikkelingswereld van jongens. Je krijgt tal van inzichten en nuttige tips over de omgang met jongens. Je komt aan de weet hoe je beter kan inspelen op de eigen-aardig-heden van jongens en hoe je een echte mentor voor ze kan zijn.

Jaartraject 2022 "Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden" - Westerlo

Maandag, 12 september 2022 - dinsdag, 28 februari 2023

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We zien ouders, leerkrachten en andere professionals vastlopen in het controlerend opvoeden, dat ontstaan is vanuit het mechanistisch wereldbeeld van de voorbije eeuwen. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt.

Jaarleiding vanuit verbinding en zelfsturing omgaan met kinderen en jongeren

Zaterdag, 24 september 2022 - zondag, 22 januari 2023

Wil je graag meer vanuit verbinding en vertrouwen omgaan met kinderen en jongeren? Wil je kinderen en jongeren graag de ruimte geven om zich optimaal te ontplooien vanuit zelfsturing? In deze jaaropleiding verdiepen we ons in verbindende communicatie, zelfsturing, vertrouwen, de kracht van spelen, samen beslissen a.d.h.v. consent op basis van behoeften en meer ...

The resilience roadmap 4kids - Maggie Kline

Woensdag, 28 september 2022 - donderdag, 16 februari 2023

De workshop bestaat uit losse modules die ontwopen zijn voor professionals die de basisprincipes van Somatic Experiencing willen integreren in hun werk met kinderen en jongeren, alsook voor zij die zich willen verdiepen voor hun innerlijk kind werk met volwassenen. Tijdens de modules wordt er gewerkt met een gemengde werkvorm van lezing, videomateriaal, voorbeelden uit casusen en ervaringsgerichte oefeningen.

Jaartraject 2023 "Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden" - Gent

Maandag, 6 februari 2023 - dinsdag, 12 september 2023

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt. Terug naar vroeger gaat niet. Verder ontwikkelen is de boodschap.

Tweedaagse 2023 "Succesvol democratisch opvoeden" - Westerlo

Zaterdag, 11 februari 2023 - zaterdag, 18 februari 2023

Een tweedaagse training gebaseerd op de Aware Parenting methode van Aletha Solter. Aware Parenting is een praktische opvoedingsfilosofie ontwikkeld door de Amerikaans-Zwitserse psychologe Aletha Solter (California, USA). Ze bestaat uit drie bouwstenen:

1. Hechtingsbevorderend ouderschap
2. Democratische discipline; opvoeden zonder straffen en belonen
3. Kinderen helpen herstellen van stress en trauma door ontlading van emoties.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.