Infomoment Orvita: democratische school Oudenaarde

Zaterdag, 14 augustus 2021 op 10:00 - 12:30

Orvita vzw - Oudenaarde, Oosse 6, 9700, Mater (Oudenaarde)

gratis

Stijn De Neve

Inschrijven / meer info

We willen ervoor zorgen dat kinderen en jongeren een hoog welbevinden hebben, zich optimaal kunnen ontplooien, als volwaardige mensen gezien worden en opgroeien tot tevreden, ondernemende, zelfzekere en zelfbewuste volwassenen die in verbinding leven met zichzelf en hun omgeving.

Daarom creëren we met Orvita een omgeving waar kinderen en jongeren helemaal zichzelf kunnen zijn en kunnen leren en leven vanuit intrinsieke motivatie binnen een verbindende en democratische gemeenschap.

Om dit te realiseren bestaat het fundament van Orvita uit 8 pijlers, namelijk verbinding, spelen, zelfsturing, vertrouwen, democratisch, agile, holistisch en inclusief. Deze pijlers zijn geen aparte elementen, maar zijn met elkaar verweven en vormen samen één geheel. Dit fundament vormt de basis voor alles wat we doen: de democratische school, de kampen en de jaaropleiding.

Kinderen en jongeren zijn van nature geïnteresseerd in zichzelf en de wereld rondom hen. Daarom bieden we ze de ruimte om vanuit intrinsieke motivatie aan de slag te gaan. In interactie met facilitators en andere kinderen ontstaan diverse activiteiten. Wat er ook bij de kinderen leeft en waarvoor de mogelijkheden er zijn. Doordat de activiteiten zelf gekozen zijn, leren ze er ontzettend veel van en zijn ze enorm betrokken bezig.

De facilitators benaderen de kinderen en jongeren vanuit verbindende communicatie. Zo nemen we de tijd om echt te luisteren naar wat er bij de kinderen en jongeren leeft. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

Democratische school

Als we onze volgende vraag stellen: Hoe kunnen kinderen en jongeren zich optimaal ontplooien, waarbij ze tevens een zo hoog mogelijk welbevinden hebben? Dan komen we uit bij zelfsturend onderwijs, waar kinderen hun natuurlijke drive tot leren volop kunnen uitleven. Dit in een gemeenschap waar kinderen en jongeren medezeggenschap hebben over het reilen en zeilen van deze gemeenschap. En waar kinderen en jongeren kunnen leven in verbinding met zichzelf en anderen. Kom meer te weten over de Orvita school in Gent en Oudenaarde.

Kampen

In de schoolvakanties organiseren we kampen voor kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar. Ze kunnen de activiteiten doen waar ze echt zin in hebben. Zo creëren ze mee het kamp van hun dromen. Bovendien dragen we heel bewust zorg voor het welbevinden van elk kind, door naar hen te luisteren en echt rekening te houden met ieders behoeften. De kampen gaan door in Gent en regio Antwerpen.

Jaaropleiding

We merken de kracht van verbinding en vertrouwen in kinderen en jongeren en welke enorm positieve impact dit heeft op hun welbevinden en ontplooiing. Daarom willen we graag onze kennis en ervaring hieromtrent delen en de deelnemers ondersteunen om vaardigheden te ontwikkelen en een persoonlijk proces aan te gaan om vanuit de 8 pijlers met kinderen en jongeren om te gaan. Deze opleiding is voor iedereen die leeft en/of werkt met kinderen en jongeren.

 

  • Ben je benieuwd naar onze democratische schooltjes in Gent en Oudenaarde?
  • Heb je interesse om je kind te laten deelnemen aan een Orvita kamp?
  • Lijkt een Orvita opleiding je wel wat?
  • Wil je graag facilitator worden op onze kampen of school?
  • Of wil je graag mee bouwen aan Orvita?

Kom dan zeker naar ons infomoment.

Je kan er kennismaken met

  • ons team
  • onze visie
  • de democratische schooltjes in Gent en Oudenaarde
  • de kampen
  • en de opleiding

 

Het infomoment is gratis en gaat door op de locatie van de democratische school in Oudenaarde.

Schrijf je even in via onze website, dan weten we wie er allemaal komt www.orvita.be/infomoment

Delen?
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.