Tweedaagse 2023 "Succesvol democratisch opvoeden" - Westerlo

Zaterdag, 11 februari 2023 - zaterdag, 18 februari 2023

Het Lotushuis, Zoerleberg 30, 2260, Westerlo

235 euro (excl. BTW) - 284,35 euro (incl. 21% BTW) (12 opleidingsuren)

Jürgen Peeters

Inschrijven / meer info

Een tweedaagse training gebaseerd op de Aware Parenting methode van Aletha Solter. Aware Parenting is een praktische opvoedingsfilosofie ontwikkeld door de Amerikaans-Zwitserse psychologe Aletha Solter (California, USA). Ze bestaat uit drie bouwstenen:

1. Hechtingsbevorderend ouderschap
2. Democratische discipline; opvoeden zonder straffen en belonen
3. Kinderen helpen herstellen van stress en trauma door ontlading van emoties.

In deze training gaan we na een korte introductie over de Aware Parenting visie en methode vooral focussen op hoe discipline en een goede relatie met kinderen hand in hand kunnen gaan. In onze samenleving zijn de theorie en praktijk van het omgaan met kinderen is nogal eenzijdig bepaald door de gedragstheorie. We zullen ontdekken wat er mogelijk wordt als we voorbij de gedragscontrole focussen op de totale ontwikkeling van kinderen.

Straffen en belonen lijkt in sommige situaties een handige manier om het gewenste gedrag te verkrijgen bij kinderen. In vele gevallen zijn er echter alternatieven en kan dit perfect vermeden worden. We bekijken hoe we de interne motivatie van het kind kunnen benutten als motor voor zijn of haar ontwikkeling. Er zullen handvatten aangereikt worden om kinderen te disciplineren op een manier die tegelijk de band met het kind positief versterkt. Verder zullen we ons ook verdiepen in de drie belangrijkste redenen van probleemgedrag bij kinderen.

Tijdens de onderdompeling in dit gedachtengoed krijg je uitgebreid de kans met eigen vragen en voorbeelden aan de slag te gaan.

Delen?
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.