Praktijkdagen afgestemd opvoeden - 05/06/2023 - Westerlo

Maandag, 5 juni 2023 op 9:30 - 16:30

Het Lotushuis, Zoerleberg 30, 2260, Westerlo

per dag: 95 Euro (excl. 21% BTW) - (114,95 incl.BTW) / kortingstarief voor drie dagen: 255 euro (excl. 21% BTW - (308,55 incl. BTW)

Jürgen Peeters

Inschrijven / meer info

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We zien ouders, leerkrachten en andere professionals vastlopen in het controlerend opvoeden, dat ontstaan is vanuit het mechanistisch wereldbeeld van de voorbije eeuwen. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt. Terug naar vroeger gaat niet. Verder ontwikkelen is de boodschap. Afgestemd opvoeden is een eigentijds antwoord op de opvoedingsvragen van zowel ouders als professionals. 

Voor wie

Deze praktijkdagen zijn uitsluitend bedoeld voor wie het jaartraject "Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden" heeft gevolgd, voor alle leden van het Netwerk Afgestemd Opvoeden en voor wie overweegt het jaartraject te volgen en als professional wil kennismaken met de visie en werkwijze van afgestemd opvoeden.

Wat en hoe

De nadruk zal liggen op oefenen met elkaar en met gastcliënten. Aan de hand van levende casussen integreren we verder de principes van afgestemd opvoeden. Live demo's zullen afgewisseld worden met oefenen in tweetallen en kleine groepjes. Elke dag start met een inventaris van leervragen (thema's). Verder zal er op elke dag één gastcliënt uitgenodigd worden. Het is een unieke kans jezelf verder te ontwikkelen in de veilige bedding van collega's. De dagen kunnen los van elkaar gevolgd worden.

Delen?
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.