Infomoment Orvita: Democratische school voor zelfsturend leren in een verbindende omgeving

Zondag, 18 juni 2023 op 10:00 - 13:00

Orvita vzw, Textielstraat 17, 9000, Gent

gratis

Stijn De Neve

Inschrijven / meer info

Orvita wil ervoor zorgen dat kinderen en jongeren een hoog welbevinden hebben, zich optimaal kunnen ontplooien, als volwaardige mensen gezien worden en opgroeien tot tevreden, ondernemende, zelfzekere en zelfbewuste volwassenen die in verbinding leven met zichzelf en hun omgeving.

Daarom creëren we met Orvita een omgeving waar kinderen, jongeren helemaal zichzelf kunnen zijn en leren en leven vanuit intrinsieke motivatie binnen een verbindende en democratische gemeenschap. Kom ontdekken hoe leren fundamenteel anders kan.

Een school waar kinderen volop hun eigen passies en talenten kunnen ontwikkelen. Waar leren fun is. Waar ze helemaal welkom zijn zoals ze zijn met alle gevoelens en behoeften. Waar verbindende communicatie de basis vorm om met elkaar om te gaan. En waar kinderen en jongeren meebeslissen over het reilen en zeilen van de school.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, leergierig en ondernemend. Kijk maar naar baby's die leren stappen en praten zonder les te volgen. Ook als ze ouder zijn kunnen kinderen en jongeren op die manier diverse dingen leren, zoals leren lezen, schrijven en rekenen. Les volgen is slechts 1 manier om dingen te leren.

Stel je een omgeving voor waar kinderen in vrijheid kunnen leren. Ontdekken, doen en leren wanneer, wat, hoe en met wie ze dit willen. Zodat ze kunnen leren op een moment dat ze er klaar voor zijn en er zin in hebben. Dan gaat leren zo veel sneller en wordt het diepgaander geïntegreerd.

Onze pijlers zijn: verbinding, spelen, vertrouwen, zelfsturing, democratisch, agile, holistisch, traumabewust en inclusief.

We noemen ons een democratische school, je zou ons ook een unschooling groep kunnen noemen.

Voor alle kinderen van 3 tot 18 jaar.

Op het infomoment kom je meer te weten over:

  • Wie wij zijn
  • Waarom Orvita
  • Visie
  • Werking van de democratische school
  • Info omtrent de jaaropleiding vanuit verbinding en zelfsturing omgaan met kinderen en jongeren
  • Kampen

Schrijf je in voor het infomoment.

Lees alvast meer op onze website over de visie en werking van de school

Ontdek ook de andere activiteiten van Orvita:

Meer info op www.orvita.be

Delen?
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.