Het weerbare kind met Maggie Kline - Postel

Donderdag, 12 oktober 2023 op 10:00 - zaterdag, 14 oktober 2023 op 17:00

Gasthof De Beiaard, Abdijlaan 28, 2400 Mol-Postel, 2400

VROEGBOEK KORTING / 574 euro excl. BTW / (695 euro incl. 21% BTW) / / VANAF 1 augustus / 599 excl. BTW / (725 euro incl. 21% BTW)

Jürgen Peeters

Inschrijven / meer info

Sommige ervaringen die we mee maken zijn ingrijpend. Soms zo ingrijpend dat we spreken van een traumatische ervaring. Hoe kunnen we hier best mee omgaan? Wat is de impact op ons lichaam? Hoe kunnen we na een trauma terug weerbaarder worden? Wat bestendigt een trauma en hoe krijg je weer beweging? In deze playshop brengt Maggie Kline haar jarenlange ervaring in het werken met kinderen en jongeren op een speelse en liefdevolle manier over. Een must voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt en meer wil weten over trauma en hoe je het voorkomt.

Deze 3-daagse workshop leert professionals om, na trauma of stress, terug een balans te brengen in het zenuwstelsel (lichaams- en ervaringsniveau) van kinderen. Deze training helpt je vanuit het perspectief van Somatic Experiëncing (SE), om spel, kunst en lichaamsgerichte activiteiten te gebruiken bij het ontladen van opgeslagen spanning, als ook de cirkel af te maken die door een ingrijpende gebeurtenis plots is onderbroken (fight/flight). Dit alles met het oog op het terugvinden van meer balans in het zenuwstelsel en ter vergroting van hun weerbaarheid.

Welke thema's komen aan bod?

  • Het 'Resilience Roadmap model' met twee sporen van co-regulatie en zelfregulatie.
  • Wisselwerking tussen vroeg trauma, het zenuwstelsel en gehechtheid, gebruik maken van de '8 Essentials' voor herstel.
  • Ontwikkelingspsychologie vanuit lichaamsperspectief
  • Herstel van vroege trauma's en hechting, door sociaal engagement, om meer zelfregulatie mogelijk te maken.
  • Activiteiten voor kinderen en jongeren om meer gronding en zintuiglijk bewustzijn te ontwikkelen.
  • Het integreren van SE principes via kunstzinnige activiteiten om stapsgewijs meer veiligheid en flexibiliteit te bekomen.
  • Titreren, penduleren en tracking sensations
  • Werken met kinderen individueel en in groep.

Deze workshop neemt je via theorie, videomateriaal en ervaringsgerichte oefeningen mee om de binnenkant van kinderen beter te begrijpen en gepaster te helpen.

De voertaal is Engels (er is geen vertaling voorzien).

Delen?
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.