Zoekresultaten: van Eline Weijers categorie

Aankomende evenementen

gratis online webinar De 3 stappen voor het liefdevol begrenzen van 'ongewenst' gedrag

Maandag, 25 september 2023 op 20:15 - 21:15

Merk je dat je wel eens vastloopt in het opvoeden? Dat je kind dingen doet waar je niet blij van wordt en je ook niet weet hoe ermee om te gaan. Behalve dan door je stem te verheffen of te gaan dreigen met een straf. Er is ook een andere manier die uitgaat van verbinden met je kind en kijken achter het gedrag. In het webinar ga je dit ontdekken.

workshop De basis van opvoeden zonder straffen en belonen

Woensdag, 25 oktober 2023 op 19:30 - 22:00

Er zijn dagen dat je je kind achter het behang zou willen plakken. Bijvoorbeeld als je kind niet luistert. Je hebt iets al 10x gevraagd maar je krijgt geen reactie. Je voelt je genegeerd, alsof je lucht bent. En au, dat doet pijn.

Je voelt je regelmatig onzeker ‘ben ik wel een goede moeder voor mijn kinderen?’ Als de stoom uit je oren komt dan schiet je uit je slof. Later voel je je rot ‘had ik dat maar anders gedaan’

Omdat je niet weet hoe je het anders kan doen val je terug op dreigen, straffen of belonen om dingen gedaan te krijgen van je kind.

Op zulk soort momenten hoor je jezelf zeggen ‘als je nu niet ophoudt dan gaan we ook geen spelletje doen’. Of ‘als je nu aan tafel komt dan lees ik straks een extra verhaaltje voor’.

Diep van binnen voel je dat je zo’n moeder niet wilt zijn. Laat mij je leren je kind op te voeden vanuit verbinding en aandacht, zonder dat je hoeft terug te vallen op dreigen, straffen of belonen.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.