Liza Pinson

Toen ik klein was wist mijn moeder al dat ze het anders wilde doen. Ze stapte af van het standaard onderwijs en verhuisde naar Brugge om haar kinderen naar de Steinerschool te sturen. Toch heb ik het thuisleven en het leven op school nog steeds ervaren als manipulatief. Het was fijn om ondergedompeld te worden in creativiteit en blootgesteld te worden aan de natuur maar er miste iets. Later kwam ik er achter dat het “iets” met afstemming te maken had. Toen ik zelf moeder werd ontdekte ik het werk van Aletha Solter, Maria Montessori, Marshall Rosenberg, Peter Levine … en merkte op dat er een gemeenschappelijke basis in hun werk ligt. Het had met zelfsturing, en afstemming, en vertrouwen te maken. En ook met moed om naar gevoelens te durven kijken, en kinderen daarbij te helpen. Dat kinderen mogen ervaren hoe een gezonde afstemming voelt zodat ze later ook gezonde relaties kunnen aangaan. Ik voelde al snel de roeping om met dit gedachtengoed aan de slag te gaan in de bredere zin dan enkel in mijn eigen gezin. Al snel ontstond de droom om als gezinstherapeut/coach aan de slag te gaan, en op termijn ook aan trauma-geïnformeerd onderwijs te kunnen doen.

• Ik heb een BSc Psychologie
• Ik volgde een jaaropleiding bij Marion Rose over Aware Parenting
• Ik werd gecertificeerd door Aletha Solter als Aware Parenting Instructor
• Ik volgde een jaartraining Geweldloze communicatie bij Corrylaura van Bladel (bla-bla)
• En een verdiepingstraject in “Lightness and Depth” bij Corrylaura van Bladel en Marianne Göthlin (bla-bla)
• Ik volgde een jaartraining afgestemd opvoeden bij Jürgen Peeters
• Momenteel ben ik ingeschreven in een 3 jarige opleiding Somatic Experiencing
• En in september begin ik aan een educatieve bachelor lager onderwijs.

Je kan via mijn website één op één consulten boeken die in de levende lijve of online doorgaan. Ik organiseer ook een online “ouder kracht kring” voor ouders die al bekend zijn met de basis van dit gedachtengoed en ik werk momenteel aan een online cursus voor degenen die deze basis willen ontwikkelen om die thuis in de praktijk te brengen.

Contact

Liza Pinson
Scandinaviëstraat 46
9000 Gent
België
+32 (0) 473 798593

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Website  Facebook  Instagram

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.