Janneke Verbeke

Na mijn opleiding als master in de Pedagogische Wetenschappen – Orthopedagogiek in 2014 ging ik als contextbegeleidster aan de slag in de Bijzondere Jeugdzorg. Ik volgde gelijktijdig bijkomende opleidingen aan de AIHP (kinder- en jeugdpsychotherapie en integratieve spel- en beeldcounseling) die mijn passie voor werken met kinderen en gezinnen alleen maar meer aanwakkerde. Om die reden ging ik in bijberoep als kinder- en jongerentherapeut en spelcounselor aan de slag in het Paramedisch Centrum in Deurle.

Toen ik zelf moeder werd, ging er een hele nieuwe wereld voor mij open. Mijn beeld over de maatschappij, over kinderen en over ouderschap verbreedde. Ik reflecteerde, herontdekte mezelf, als vrouw, als moeder, als ‘orthopedagoog’ en wou me hier graag meer in verdiepen. Ik kwam bij de boeken van Aletha Solter en afgestemd opvoeden terecht, en dit voelde voor mij als thuiskomen. De houvast die me dit elke dag zelf geeft: de essentie van opvoeden en leven, inspireert mij om dit met anderen te delen. Ik neem dit dagelijks mee in mijn huidig leven en werk: in een interdisciplinaire praktijk als spelcounselor en orthopedagoog, en als docent naar toekomstige opvoeders in de opleiding graduaat in de orthopedagogische begeleiding.

Met veel passie en overtuiging neem ik opvoedingsfiguren mee in een positief en afgestemd opvoedingsproces: met vallen en opstaan, maar vooral met verbinden en jezelf en je kind te leren kennen. Spel en beelden zijn mijn stokpaardjes om met kinderen op een veilige manier in gesprek te gaan.

Contact

Janneke Verbeke
Keizerstraat 16
8790 Waregem
België
+32 (0) 472 314323

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Instagram 

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.