Wendy Vermonden

Ik ben Wendy Vermonden, mede bezieler van Fluistering, een therapie praktijk waar ik werk als integratief psychotherapeut.  Ik ben gehuwd met Dries en samen kregen we vijf kinderen.  Vier jongens op en rond mijn schoot én een dochtertje, voor altijd liefdevol omarmd in hoofd en hart.

Mijn moeder was onthaalouder.  Ik herinner me dat ik als kind reeds interesse had in het opvoedingsgebeuren van jonge kinderen.  Zo ging ik steevast mee naar de lezingen die georganiseerd werden door Kind en Gezin, het ging dan over slapen of verbindend spel.

De ware zoektocht naar hoe ik het opvoeden zou aanpakken begon echter toen ik zelf geboren werd als moeder.  Doorheen mijn zwangerschappen, bevallingen en het moederen kwam ik steeds dichter bij wie ik diep vanbinnen ben.  En bij wie ik wil zijn.

Tijdens mijn zwangerschap van onze dochter in 2013 las ik ‘De Taal van het huilen’ en ‘Baby’s weten wat ze willen’ van Aletha Solter.  Ik had al zoveel opvoedingsboeken gelezen.  En toch was dit lezen anders.  Een nieuwe wereld ging voor me open.  De woorden en zinnen, de wijsheid van Aletha Solter resoneerde met mijn diepere weten.  Het gedachtegoed van Aware Parenting wist me zo te ontroeren en te inspireren dat ik een korte introductie volgde.  Het bewuste opvoeden kreeg steeds meer vorm.

Ook tijdens mijn volgende opleidingen én in het werkveld leerde ik dat we achter het gedrag en de signalen van kinderen en jongeren moeten kijken.  Wat vertellen ze met hun gedrag?  Hoe kunnen we zorgzaam omgaan, met onszelf en met onze kinderen?  Waar hebben kinderen en jongeren behoeften aan?  Hoe kunnen we anders communiceren én taal geven aan onze (vaak complexe) binnenwereld?  Hoe kunnen we oude pijn helen en herstellen?   En hoe kunnen we blijven streven naar verbinding? 

Meer en meer werden de antwoorden op bovenstaande vragen helder, mede dankzij de boeiende interacties tijdens het jaartraject ‘Afgestemd Opvoeden’ van Jürgen Peeters. De cirkel werd rond.  Ik kwam na een lange en boeiende tocht weer thuis.

Onze praktijk Fluistering wil een haven zijn waar kinderen, jongeren en volwassenen kunnen aanmeren met emotionele pijn.  De focus ligt op brede verlieservaringen.  Ook scholen en funeraria kunnen bij ons terecht.  Verder voorzien we in opvoedingsondersteuning voor gezinnen of leefgroepen.   We dragen democratische opvoedingsprincipes hoog in het vaandel.

Contact

Wendy Vermonden
CGG Turnhout
België

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.