Workshop - Als baby's konden praten

Donderdag, 4 maart 2021 op 9:00 - 12:00

Jürgen Peeters

Inschrijven / meer info

Natuurlijk praten baby's al. Ze zijn veel competenter dan algemeen wordt aangenomen. Soms is het jammer voor hen dat ze helemaal anders praten dan volwassenen. Daardoor is het niet altijd makkelijk ze juist te begrijpen. In de levensfase waarin de basis van de persoonlijkheid gevormd wordt, is de mens volledig aangewezen op het inlevingsvermogen van zijn omgeving. Bewust herinneren we ons van deze fase zo goed als niets. Onbewust wordt alle informatie ongefilterd opgeslagen. Een flinke dosis gezond verstand en durven luisteren naar je hart, aangevuld met uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, kunnen je al een heel eind op weg helpen om het jonge kind beter te verstaan.

Een aantal begrippen uit de ontwikkelingspsychologie worden toegelicht en getoetst aan de praktijk: orale fase, huidhonger, symbiose, scheidingsangst, individuatie, autonomie, hechting en lichaamsgeheugen. Meer concreet zullen we het hebben over het belang van lichaamscontact en oogcontact, communiceren zonder woorden, vertrouwen op de signalen van het kind, omgaan met huilen en het vermogen om hechte intieme relaties aan te gaan.

Een workshop gebaseerd op de Aware Parenting methode van Aletha Solter. Aware Parenting is een praktische opvoedingsfilosofie ontwikkeld door de Amerikaans-Zwitserse psychologe Aletha Solter (California, USA).

Ze bestaat uit drie bouwstenen:

  1. Hechting bevorderend ouderschap
  2. Democratische discipline; opvoeden zonder straffen en belonen
  3. Kinderen helpen herstellen van stress en trauma door ontlading van emoties.

Deze workshop wordt georganiseerd door Zorgsaam. Inschrijven kan via Zorgsaam.

Datum en werktijden: donderdag 4 maart 2021 - 9u-12u

Locatie: online via Zoom

Deze training kan op maat van uw team of organisatie worden uitgewerkt.

Thema's:
aware parenting
Delen?
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.