The resilience roadmap 4kids - Maggie Kline

Woensdag, 28 september 2022 - donderdag, 16 februari 2023

Deel 1: / 153 euro excl. BTW (185 euro incl. 21% BTW) / Deel 1 + 2 (met korting): / 289 euro excl. BTW (350 euro incl. 21% BTW)

Jürgen Peeters

Inschrijven / meer info

Op vraag vanuit verschillende landen biedt Maggie mini modules aan als alternatief voor haar life workshops. We hopen dat dit kortere formaat van 2 avonden van 3 uur wat soelaas biedt voor de “scherm-moeheid” van de deelnemers. Deze life zoomsessies zijn ontworpen om professionals te leren hoe ze kinderen en hun verzorgers kunnen ondersteunen om een nieuw evenwicht te vinden in hun autonome zenuwstelsel en sensorische systeem via haar 2- paden model. De activiteiten zijn ontworpen voor stressontlading van zowel acuut  als ontwikkelingstrauma. Door de neurologie, die onderliggend onze weerbaarheid aanstuurt, te ondersteunen, kunnen we het zelfregulerende vermogen, het vermogen tot samenwerking en de emotionele gezondheid versterken. Maggie leert deelnemers hoe ze kunst, beweging, simpele spelletjes en speelse activiteiten kunnen integreren door de bril van Somatic Experiencing® en de principes ter bevordering van een veilige hechting. Ze is de auteur van Brain-Changing Strategies to Trauma-Proof Our Schools, en co-auteur met Peter Levine van Trauma through a Child’s Eyes alsook Trauma-Proofing Your Kids (In het Nederlands vertaald als Het weerbare kind). Het is zeer aangeraden om een van haar boeken te lezen voor de workshop, zeker als je nog niet vertrouwd bent met Somatic Experiencing®

De workshop bestaat uit losse modules die ontwopen zijn voor professionals die de basisprincipes van Somatic Experiencing willen integreren in hun werk met kinderen en jongeren, alsook voor zij die zich willen verdiepen voor hun innerlijk kind werk met volwassenen. Tijdens de modules wordt er gewerkt met een gemengde werkvorm van lezing, videomateriaal, voorbeelden uit casusen en ervaringsgerichte oefeningen.
 
Let wel! Module 1 kan apart gevolgd worden. Wens je module 2 te volgen dan bouwen we verder op de basis van module 1, dus deze dienen samen gevolgd te worden.
 
Toekomstige modules bevatten onderwerpen zoals; creatieve en lijflijke hulpbronnen, verlies en rouw, herstel van eigen grenzen van veiligheid na fysiek of seksueel trauma, agressie en depressie, angst en werken met vluchtelingen families, meer creatieve activiteiten en emoties helen via verhalen.
 
Deze workshop is ontworpen om op een plezierige en ontspannen manier nieuwe inzichten en vaardigheden te leren.

Inhoud van de modules 1 & 2: “The basic roadmap”

(de twee eerste modules van in totaal 12u zijn een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan latere modules. Die latere modules kunnen los van elkaar gevolgd worden)

Module 1 (2x3u)

  • Presentation of the Resilience Roadmap Model with Two Critical Pathways 
  • Teaching Children, Teens, and Caregivers About their Brain-Body Arousal Cycles 
  • Activities to Promote Grounding, Sensory Awareness, Tracking Skills to Facilitate Self-Regulation 
  • Integrating Principles of SE with Art, Play, and Movement to Promote Safety, Titration and Pendulation (Part 1--to be continued) 

Module 2 (2x3u) 

  • The Interrelationship of Early Trauma, Nervous System Development & Attachment 
  • “The 8 Essentials of Healthy Attachment” to Promote Secure Attachment with Activities for Ventral Vagal & Social-Emotional Development 
  • Integrating Principles of SE with Art, Play, and Movement to Promote Safety, Titration and Pendulation Continued (Part 2)

De voertaal is Engels (er is geen vertaling voorzien).

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor therapeuten, leerlingbegeleiders, opvoeders... kortom, mensen die met kinderen en jongeren werken en die meer willen weten over de lichamelijke impact van trauma en stress, en op zoek zijn naar een integratie hiervan in hun werk. Evenals voor mensen die innerlijk kind werk doen met volwassenen is deze workshop buitengewoon interessant. Andere professionals die met het lichaam van kinderen werken zoals kinderartsen, kinesisten, osteopaten, haptotherapeuten en logopedisten zijn eveneens welkom. Deze training zal hen helpen sneller signalen van stress en trauma op te vangen en er gepaster mee om te gaan.

Ter voorbereiding is het aanbevolen om het boek "Brain-Changing Strategies to Trauma-Proof Our Schools: A Heart-Centered Movement for Wiring Well-Being", dat Maggie recent schreef, te lezen.

Delen?
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.