Aankomende evenementen

gratis online webinar De 4 stappen voor het liefdevol begrenzen van 'ongewenst' gedrag

Maandag, 24 juni 2024 op 20:15 - 21:15

Merk je dat je wel eens vastloopt in het opvoeden? Dat je kind dingen doet waar je niet blij van wordt en je ook niet weet hoe ermee om te gaan. Behalve dan door je stem te verheffen of te gaan dreigen met een straf. Er is ook een andere manier die uitgaat van verbinden met je kind en kijken achter het gedrag. In het webinar ga je dit ontdekken.

workshop De basis van opvoeden zonder straffen en belonen

Maandag, 8 juli 2024 op 19:30 - 22:00

Je wilt zo graag een ‘goede’ moeder zijn in plaats van het gevoel te hebben dat je faalt. Je wilt rustig en ontspannen kunnen blijven in plaats van te gaan dreigen met een straf. "Als je nu niet ophoudt, dan ook geen filmpje." Dat je weet hoe te reageren zodat het geen strijd wordt. Dat je je kind helpt wanneer het een huil- of driftbui heeft zodat je kind daarna weer lekker in zijn vel zit, makkelijker meewerkt en luistert. Dat er meer rust en gezelligheid is in je gezin.

Wil jij dit? HET KAN.

Met deze workshop leer ik je de basis van opvoeden vanuit verbinding, aandacht en begrip. Ook, of beter gezegd, juist ook bij ongewenst gedrag of als je botst met je kind.

Dé cursus die je helpt op te voeden vanuit verbinding, zonder dat je hoeft te straffen of belonen

Vrijdag, 23 augustus 2024

Er zijn dagen dat je je kind achter het behang zou willen plakken. Bijvoorbeeld als je kind niet luistert, treuzelt met naar bed gaan, jou een brutale mond geeft of van die huil- of driftbuien heeft met gillen en slaan.  

De meeste ouders gaan bij dit ‘ongewenste’ gedrag van hun kind dreigen met een straf of verleiden met een beloning. 

‘Als je nu niet ophoudt dan dadelijk ook geen filmpje.’

‘Als je nu ophoudt dan gaan we dadelijk een filmpje kijken.’

Wat ik ouders adviseer is om hun macht los te laten. De macht van het inzetten van een straf of een beloning bij 'ongewenst' gedrag.

In plaats daarvan je af te vragen. ‘Waar zit mijn kind in zijn of haar ontwikkeling? En welke aanpak is dan passend en prettig voor allebei, voor mij en mijn kind?’

Precies dat ga ik ook doen met een groep enthousiaste ouders tijdens de online cursus Verbindend Opvoeden die 26 juni start.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.