Katrien Belmans

Als kinder- en jongerenpsychologe en gezinstherapeute hou ik van meerstemmigheid. Ik geef kinderen/jongeren én hun ouders een stem en luister naar hun gedachten, hun gevoelens en hun gedrag. Ik laat me verwonderen door ieders wijsheid en help hen terug verbinding te maken met zichzelf, elkaar en hun ruimere omgeving.

De afgelopen jaren startte ik een heel nieuwe ervaringsgerichte opleiding, die van het ouderschap. Ik werd omver geblazen door de razendsnelle ontwikkeling van onze kindjes en hou ervan hoe zij perfect aanvoelen en communiceren (met/zonder woorden) wat ze nodig hebben. Ik droom dat ze hun eigen gids kunnen zijn en blijven. Van daaruit ging ik op zoek naar mijn ‘taak’ als mama. In mijn zoektocht kwam ik in contact met de boeken en opleidingen van Aletha Solter en Jürgen Peeters. Zij boden me inzichten, houvast, richting, geruststelling en vertrouwen.

Ik werd gebeten door het afgestemd opvoedvirus en voel een sterke drive om andere ouders te inspireren én te begeleiden richting een diepere connectie met zichzelf, elkaar en hun kind.

Vanuit mijn ervaring met rouw en verlies doe ik ook graag een aanbod voor ouders die geconfronteerd worden met een verlieservaring in het gezin. Wanneer je als ouder geconfronteerd wordt met het verlies van een kind of van een partner dan is het niet altijd evident om afgestemd te blijven opvoeden. Hoe blijf je afstemming vinden met jezelf én je kinderen als je je partner verloren bent ? Hoe blijf je afstemming vinden met jezelf, je partner en je andere kinderen als een van je kinderen overleden is ? Dit zijn vragen waar ik graag mee in wil zoeken, samen met jou.  

Gesprekken kunnen online, aan huis (bv. de eerste periode na een bevalling – regio Boutersem) of in de praktijk ‘Verbinding in Verlies’ in Boutersem doorgaan.

Contact

Katrien Belmans
Bloemenpad 4
2250 Olen
België
+32 (0) 478 124108

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website Instagram

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.