Kim Calomme

Ik ben Kim, mama van Bojan (2016), Adan (2018) en een zusje op komst (april 2021). Ik start heel bewust met vertellen dat ik mama ben, omdat ik na de geboorte van Bojan in loopbaanonderbreking ging om fulltime voor hem te kunnen zorgen. Al redelijk snel voelde ik dat ik geen 'mainstream' keuzes maakte in die reis die ouderschap heet. Ik kwam -via via- terecht bij gelijkgestemde zielen, mama's die eenzelfde visie hadden op ouderschap en stapte als het ware de wereld van wat voor mij 'verbindend ouderschap' heet. Attachment parenting, aware parenting, natuurlijk ouderschap, kindgericht ouderschap, mild ouderschap, enz.... Verschillende visies waarbinnen die verbinding (met jezelf, met je kindje, met de natuur en de mensen om je heen) centraal staat, de gemeenschappelijke noemer vormt. Ik ging me verdiepen in heel wat aspecten en ontdekte waarom ik ooit voor die opleiding psychologie koos.

Ik ben klinisch psycholoog en heb vooral gewerkt binnen de ziekenhuiscontext (begeleiding van patiënt en familie op intensieve zorgen, oncologie en brandwonden) en stond ook drie jaar in het onderwijs (secundair). Een klein jaar geleden voelde ik dat ik, naast alleen maar mama zijn (of zo voelde dat toch een beetje), ook terug een beetje Kim wou zijn en richtte ik Mama's in verbinding op. Een mamadorp waarin mama's elkaar kunnen vinden, in die reis die moederschap heet. Een plek waar mama's herkenning én erkenning vinden, kunnen delen, waar we samen dingen kunnen dragen. Naast dat verbindende stukje probeer ik ook, aan de hand van modules, informatie over tal van onderwerpen te bundelen en mee te geven. Nooit met de bedoeling om 'op te leggen', wel met de bedoeling te informeren, steeds met de boodschap om enkel mee te nemen wat resoneert, wat goed voelt voor jou als mama, voor je kindje, je partner, je gezin.

Verbinding (hechting - zowel pre- als postnataal), borstvoeding, verbindend spel, helende tranen, kijken naar wat er onder het topje van de ijsberg ligt, opvoeden zonder straffen en belonen, baby- peuter- en kleuterdragen, traumaverwerking... Allemaal thema's die me nauw aan het hart liggen.

Contact

Kim Calomme
België
+32 (0) 473 724416

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Facebook   Instagram

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.