Marlies Cosyn

Mijn naam is Marlies Cosyn en ik ben mama van twee zonen (2017 en 2021) en de vrouw van Sam.

Na mijn opleiding tot bachelor Kunstzinnig Therapeut Beeldend (Hogeschool Leiden). Ging ik met hart en ziel aan de slag in verschillende psychiatrische- en hulpverleningscentra. Aangezien ik al snel merkte dat het non-verbale medium voor veel kinderen, jongeren en volwassenen niet het enige passende was, besloot ik nog 4 jaar bij te studeren tot Integratief Psychotherapeut aan de Educatieve Academie in Berchem. Tijdens deze 4 jaar volgde ik ook een specialisatiejaar rond het therapeutisch begeleiden van kinderen, jongeren en gezinnen.

In 2013 vond ik de job die ik nooit meer los zou laten. Ik mocht beginnen bij de Opvoedingswinkel van Aalst. Ik zag ouders die vastliepen en voelden dat de strategieën die ze toepasten om tot gewenst gedrag te komen niet langer werkten. Ze worstelden met het vinden van een evenwicht, tussen werk en gezin, of tussen eigen noden en die van de ander. Het geven van opvoedingsondersteuning bleek al snel zeer natuurlijk te verlopen. Het mee mogen kijken, luisteren en zoeken met ouders gaf me meteen veel voldoening.

Toen mijn oudste zoon 6 maanden oud was, volgde ik de tweedaagse opleiding ‘Democratisch Opvoeden’ bij Jürgen Peeters. Ik had al zoveel opvoedingsboeken gelezen, lezingen bijgewoond en opleidingen gevolgd. Deze twee dagen waren anders en boden mij de essentiële puzzelstukjes die ik nog zocht. De inzichten die hier ontstonden, hebben zich door de jaren heen verder kunnen ontwikkelen en vormen.

Vanuit deze visie kijk ik niet enkel naar kinderen, jongeren en gezinnen maar ook naar mezelf, mijn omgeving en de maatschappij. Het helpt me om echt verbinding te maken, zonder oordeel, en te zoeken naar de echte boodschap/behoefte onder het gedrag. Om zo uiteindelijk taal te geven aan onze gevoelens en onze kinderen te leren om taal te geven aan die van hen.

Tijdens het jaartraject ‘Afgestemd Opvoeden’ door Jürgen Peeters werd dit alles uitgediept en bevestigd.

Momenteel ben ik te bereiken via de Opvoedingswinkel van Gent waar ik terecht gekomen ben in een zeer warm en capabel team. Een team dat me de kans en ruimte geeft om steeds verder te ontwikkelen en bij te leren.

Daarnaast ben ik te bereiken voor workshops, nascholingen en lezingen. Zowel voor ouders als professionals.

Contact

Marlies Cosyn
9032 Wondelgem (Gent)
België
+32 (0) 494 911944

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opvoedingswinkel Gent - Groeiteam:
Woodrow Wilsonplein 1
9000 Gent
+32 (0) 9 323 59 99

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Website

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.