Niels RoelantAls kind heb ik de luxe gehad om veel speelgoed te hebben van mijn oudere neven en nichten, mijn oudere broer en zus,… Hierdoor heb ik zelf ondervonden dat spel, en de tijd en ruimte om te spelen, mij alvast enorm heeft geholpen. Doorheen mijn opleiding als bachelor/master psychologie, en mijn bijkomende opleidingen als spelcounselor en kindertherapeut ben ik mijn speels verleden meer en meer gaan appreciëren. Na het in contact komen met Aletha Solter en Jürgen Peeters ben ik ook meer en meer gaan begrijpen dat spel en afstemming een grote waarde hebben betekend in mijn verleden. Ik geloof zeer sterk dat spelend opvoeden en afstemmen op elkaars behoeften zeer waardevol zijn in alle facetten van het leven.

Mijn “professionele” speelcarrière is begonnen in 2011 wanneer ik werd aangenomen als pedagogisch medewerker voor een grote speelpleinwerking in Antwerpen. Al doende leerde ik daar dat spel enorm krachtig is in het omgaan met gedrag van kinderen; zowel preventief als reactief. Mijn werkgever en ikzelf stimuleerde me steeds om me te blijven vormen, en zo ben ik in 2015 begonnen aan het postgraduaat client-centered spelcounseling. Sindsdien begeleid ik ook kinderen, en hun ouders, individueel om hen te leren omgaan met wat hen bezig houdt.

In 2017 is mijn takenpakket binnen de organisatie dan verschoven van pedagogisch medewerker voor de speelpleinen naar gezinsbegeleider en spelcounselor op de CKG’s. Sindsdien is daar ook agressiecoach bijgekomen, en werk ik mee aan het omvormen van de oudertraining. Stelselmatig probeer ik allerlei gezinnen en onze werking meer en meer kennis te laten maken met afgestemd opvoeden. Daarnaast probeer ik als zelfstandige spelcounselor samen met ouders te kijken naar hoe we kunnen afstemmen op de noden van het kind en de ouders.

In mei 2021 is de eigen praktijk “De Kunst van Spelen” (www.dekunstvanspelen.be) ontstaan, waar spel en afstemming centraal staan.

Specifiek kan je bij mij terecht voor:

  • individuele spelsessies voor kinderen.
  • oudergesprekken rond afgestemd opvoeden.
  • workshop rond gedrag van kinderen en hoe ermee om te gaan.
  • workshop rond communicatie met kinderen.
  • workshop rond spelen met kinderen.
  • workshop rond voordelen van speelgoed.
  • altijd te contacteren voor een workshop op maat. 

Contact

Niels Roelant
Bikschotelaan 102
2600 Berchem
+32 (0) 494 881426

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.