Niki Vanhamel

Ik ben Niki, mens, man, zoon, partner, vader van. Mijn vrouw en ik hebben twee kinderen (2014, 2020).

Ze zeggen wel eens, je kind is je leermeester. In mijn geval mag je dat letterlijk nemen. Het is dankzij mijn dochter dat ik ouders, en in het bijzonder vaders, ben gaan ondersteunen in hun ouderschap onder de noemer Daddycation.

Van bij het prille begin heeft mijn dochter mij en mijn vrouw uitgedaagd om 'echt' te luisteren naar haar. Als baby heeft ze enorm veel gehuild. Van een roze wolk was geen sprake. Het vele huilen maakte zoveel los bij ons, dat we versneld een hoop zaken rond opvoeding in vraag zijn gaan stellen. Ook de start met ons zoontje verliep stroef met medische complicaties bij de mama en wederom veel gehuil.

Het moest precies zo zijn. Het sterkte me om dit pad verder te blijven bewandelen, en bracht me nog dichter bij mijn roeping en bij enkele thema's waar mijn hart sneller van gaat slaan: 'huilen' in al zijn facetten, aware parenting en verbindende communicatie. Sinds de komst van mijn zoontje kwam daar ook nog pre- en perinatale psychologie bij en het belang van de eerste 1000 dagen, van conceptie tot de leeftijd van 2 jaar.

Voortaan is het mijn missie om kinderen een zo goed mogelijke start te geven door te sensibiliseren over het belang van hoe we omgaan met onze kinderen vanaf het prille begin.

Daarnaast wil ik het vuur en de passie in onze kinderen levend houden en dat van hun ouders terug aanwakkeren. In een maatschappij die erop gericht is om mensen in de pas te laten lopen, zie ik het als een uitdaging om ouders te stimuleren om terug contact te maken met zichzelf. En van daaruit hun eigen pad te gaan bewandelen, in afstemming met hun kinderen.

Motto: It's easier to raise strong children than to repair broken adults.

In mijn rugzak:
- Aware Parenting instructor
- Trainer Verbindende communicatie
- Coach: Integrale coaching
- Ervaringsdeskundige huilbaby's
- Fan van energetisch , lichaams- en mannenwerk

Wat mij typeert:
Hoogsensitief, perfectionist, generalist, sterk empathisch vermogen, holistische kijk ...

Contact

Niki Vanhamel
Vuurstokerstraat 27
9050 Gentbrugge
België
+32 (0) 479 593126

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Website Facebook LinkedIn

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.