Rianne Van Mierlo

Hoi, ik ben Rianne. Moeder van 2 prachtige dochters, partner van Ralph en pedagoge van achtergrond, welke aangevuld is met jarenlange opgedane kennis en ervaring binnen de jeugdhulpverlening. Eerst als gezinsvoogd, later als ambulant specialistisch jeugdhulpverlener. Ik voel me nog telkens bevoorrecht als ik bij ouders  ‘achter de voordeur’ mag kijken en zij zich openstellen in het gesprek met mij. Zich vervolgens op hun kwetsbaarst durven opstellen om tot andere inzichten te komen rondom hun dierbaarste bezit.

De meest complexe problematieken voortkomend uit kindermishandeling, trauma, (v) echtscheiding, gedragsproblemen, kwamen voorbij. Ik raakte bekend met methodes rondom hechting, trauma en veiligheid waaronder de Slapende Honden methode, DOKI en Signs of Safety. In samenwerking met een gemotiveerde club huisartsen, een kinderpsychologe, een jeugdarts en het lokale wijkteam vanuit de gemeente, leerde ik gezinssituaties snel in te schatten op de aard van hun problematiek. Een aanpak gericht op het gehele systeem, waarin het kind centraal staat, en het vormen van een steunend netwerk in de leefomgeving van het kind, waren de succesfactoren.

Sinds juni 2020 ben ik als zzp’ er als systeembegeleider / gezinscoach aan de slag. Een nieuwe uitdaging waarin de ontwikkeling van eigen visie en regie voor mij centraal staat. Meer en meer afgestemd op mezelf. Ik begeleid gezinnen die opvoedvragen hebben, en werk vanuit de thuissituatie, afgestemd op wat nodig is.

Samen met ouders start ik een zoektocht naar de oorzaken, en werk ik aan vertrouwen en herstel van zaken die uit balans zijn geraakt. Ik draag bij aan het versterken van opvoedvaardigheden, herstellen en verbeteren van de onderlinge communicatie tussen ouder en kind, en het doorbreken van gezinspatronen. Daarin heb ik een duidelijke focus op thema’s rondom hechting en trauma, waar veelal oorzaken gevonden kunnen worden van het ontstaan van de problemen.

De inzet van Video interactie begeleiding gebruik ik om de interactie tussen ouders en kind nog duidelijker in beeld te krijgen of daar waar taal te kort komt. Beelden zeggen vaak zoveel meer dan woorden! Zeker daar waar het om zoiets kwetsbaars als de relatie met je kijd gaat.

In januari 2022 ben ik van start gegaan met de Sherborne bewegingspedagogiek en Verbindend samenspel. Deze methode richt zich op het vergroten van zelfvertrouwen bij het kind en het versterken van de hechtingsrelatie tussen het kind en zijn of haar ouders/verzorgers. Middels de inzet van gerichte bewegingsvormen gaan ouders met hun kind in contact om positieve ervaringen op te doen met elkaar. Letterlijk samen ‘op de grond’ en plezier ervaren, waarbij vertrouwen en een positieve interactie de basis vormt.

Afgestemd Opvoeden betekent voor mij ‘Aansluiten bij je kind door je kind echt te zien in zijn of haar authenticiteit’. Samen met je kind proberen ‘je beste zelf’ te zijn, met de mogelijkheden die er zijn. Dat start allereerst bij jezelf als individu, in hoeverre ben je als ouder nog wel afgestemd op jezelf? Kinderen dagen ons uit om datgene te leren wat we zelf (nog) moeilijk vinden.

Willen wij onze kinderen echt ‘zien’ en aansluiten bij datgene wat ze nodig hebben, is het belangrijk dat je als ouder ook afgestemd bent op jezelf. Wanneer je jezelf als ouder in de spiegel durft aan te kijken, zelf durft te bewegen en open staat voor verandering, zul je de signalen van je kind beter kunnen ‘lezen’, ontstaat er begrip en kun je beter afstemmen op datgene wat je kind nodig heeft. De verbinding met jou en je kind is van nature dusdanig sterk, dat zij vanzelf (weer) gaan bewegen, zodra zij het goede voorbeeld krijgen van de voor hen vertrouwde en belangrijke volwassenen om hen heen.

De dynamiek tussen ouders en kinderen is prachtig en voor iedere gezinssituatie uniek en gedurende ons leven ook continue in beweging! Waar jij zelf, je kind of de opvoeding uit balans is geraakt, ga ik vanuit een sterk basisvertrouwen met ouders en kinderen aan de slag om te werken aan herstel, groei en ontwikkeling.

Met mijn motto ‘Laten we samen onszelf zijn’ is mijn wens ouders en kinderen weer terug in hun eigen kracht te kunnen zetten. Vanuit je kracht kun je weer stralen! 

Contact

Rianne Van Mierlo
Strijbeekseweg 29
4856Aa Strijbeek
Nederland
+31 (0) 6 190-31902

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. LinkedIn 

Website in ontwikkeling

 

 

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.