Anke Muller

Anke Muller (°1987) volgde in het secundair de richting ‘Humane Wetenschappen’ en studeerde in 2005 af als leerkracht secundair onderwijs. Over haar ervaringen als leerkracht in het BSO zegt ze hetvolgende:

“Les geven was mijn opdracht, maar wat ik deed was voornamelijk opvoeden. Er liep dan ook heel wat mis in de opvoeding van veel leerlingen. Andere leerkrachten wezen al snel ouders met de vinger. Maar ik hoorde steeds de stem van mijn eigen moeder die vroeg: Waar kan ik terecht voor hulp en advies?”

Tijdens haar eerste zwangerschap (2014) las Anke ‘De taal van huilen’ van Aletha Solter en meteen daarna ook ‘Baby’s weten wat ze willen’. Deze boeken gaven haar de inzichten en praktische handvaten waarnaar ze op zoek was. Het was alsof er oogkleppen afvielen. Anke raakte zo geïnspireerd, dat ze zich omschoolde tot opvoedcoach en Aware Parenting Instructor. Ze is gebonden aan de voorwaarden van het Aware Parenting Institute.

In haar werk met ouders en professionelen (vroedvrouwen, kinderopvang, leerkrachten, …) vertrekt Anke vanuit de filosofie van Aware Parenting (= Bewust opvoeden). Ze geeft ouders en opvoeders meer inzicht in de achterliggende oorzaken van probleemgedrag bij kinderen en geeft hen praktische handvaten om mee aan de slag te gaan, steeds rekening houdend met de wensen en omstandigheden van de hulpzoekende. Ouders de schuld geven doet Anke niet: je bent de beste ouder voor je kind(eren) die je momenteel kan zijn, binnen deze omstandigheden, met de informatie die je nu hebt. De omstandigheden wijzigen en informatie verzamelen, daarmee helpt Anke je graag vooruit.

In juli 2019 mocht Anke een tweede dochter verwelkomen.

Contact

Anke Muller
Liersesteenweg 88
2590 Berlaar
België
+32 (0) 488 790109

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Website  Facebook

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.