Eline Weijers

Als kind las ik graag levensverhalen zoals ‘Onder moeders vleugels’, ‘Sil de strandjutter’ en de boeken van Leni Saris. Ik ging daar helemaal in op en leefde met de mensen uit het boek mee.

Zo is het nog steeds. Ik ben gefascineerd door prille liefdes, heftige ruzies, dotjes van kinderen en het trieste van afscheid nemen voor altijd. Ik zit ook graag op een terras of feest en kijk rond naar de mensen die er zijn. Wie zijn zij? Wat doen ze? Zijn ze gelukkig? Wat houdt ze bezig?

Die voorliefde voor levensverhalen zorgde ervoor dat ik als coach & trainer ging werken. Bij bedrijven begeleidde ik leidinggevenden en professionals om als werknemer en als mens effectiever en gelukkiger te zijn: begrijpen wie je bent, wat je wil en dat ook gaan doen.

Tijdens de zwangerschap van mijn zoon kwam het boek ‘De taal van huilen’ van Aletha Solter in mijn handen. Ik las het en huilde. Zo veel herkenning: dit ben ik! Meteen voelde ik dat het gedachtegoed van Aletha Solter verwoord hoe ik mijn zoon wilde opvoeden. Vanuit verbinding, aandacht, erkenning voor alle gevoelens en met oog voor zijn behoeftes en onvermogen. Dat ik zo’n band met hem heb dat hij diep van binnen voelt ‘ik ben oké’.

In 2014 startte ik mijn praktijk Ouderschap vanuit je Hart en in 2015 werd ik Aware Parenting instructeur. Mijn passie en missie is om binnen gezinnen bij te dragen aan ‘stukjes hemel op aarde’. Dit doe ik via coaching, cursussen, lezingen en online webinars.

Ik ben een Waterman en water betekent voor mij beweging, nuance en weerspiegeling. Zo is ook hoe ik werk. Ik ben in staat om te weerspiegelen en de wereld door jouw ogen te bekijken, zonder oordeel. Ik ben gevoelig voor nuance en wat ik opmerk en aanvoel benoem ik zodat bij jou kwartjes vallen en deuren openen. Wat ik wil bereiken met mijn werk is beweging: dat ouders binnen hun gezin ongewenste patronen kunnen doorbreken en veranderen naar harmonie, plezier en verbinding met elkaar.

Wat is typisch Eline? Pippi Langkous inspireert mij met haar uitspraak ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan’. Ik ben een hardloper van halve marathons. Ik houd van ruige natuur en echte stilte. Voor mijn spirituele ontwikkeling put ik uit het Tibetaans boeddhisme en de woorden van de Dalai Lama. Waar ik intens van geniet is samen met mijn zoon kleuren en tekenen.

Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten!

Contact

Eline Weijers
Roovertsebaan 4
5085 NA Esbeek (Tilburg)
Nederland
+31 (0) 6 309 40849

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website Facebook LinkedIn

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.