Kimberley Roerdink

Ik ben getrouwd en moeder van een zoon (2014) en twee dochters (2016 en 2018). Sinds ik moeder ben geworden is een compleet nieuwe wereld voor me open gegaan. Een zoektocht naar wie ik ben, wie ik wil zijn, meer in contact komen met mijn (moeder)gevoel en een opvoedstijl die bij mij past. Een ontwikkeling die nooit klaar is, welke gepaard gaat met twijfels, fouten maken en onzekerheden, maarook met groei, vreugde, trots en prachtige lessen. Ik ben opgeleid als psycholoog en systeemtherapeut (relatie- en gezinstherapeut), en heb een grote passie voor geboorte en ouderschap.

Met de komst van mijn eigen kinderen mag ik zelf ervaren hoe mooi en uitdagend het gezinsleven kan zijn. De zoektocht naar de opvoedstijl die bij mij (en mijn partner) past startte direct na de komst van mijn eerste kind. Het vormen van een gezin heeft voor mij als een aardverschuiving gevoeld. Ik dacht te weten hoe ik het zou willen doen, maar in de praktijk bleek het compleet anders te zijn. Wat voelt goed richting mijn kind? Hoe gaan we dit samen doen als ouders? Welke keuzes hebben we allemaal te maken en hoe weten we dat we de ‘juiste’ keuzes maken? En dan al die meningen van anderen, wat moeten we daarmee? Een zoektocht die nog altijd voortduurt. In sommige situaties is het overduidelijk. Dan weet ik wat goed voelt en wat ik wil voor mijn kinderen. In andere situaties word ik onzeker en slaat de twijfel toe. En toch, stap voor stap komen we samen verder, groeien we als gezin en groei ik als individu. Mijn visie op het ouderschap bepaalt mijn basishouding. Kinderen in de basis als goed zien. Gedrag van kinderen zien als communicatie. Bewust zijn van het feit dat we sowieso fouten maken als ouder, met daarna ruimte voor herstel. Bereid zijn te kijken naar jezelf biedt ruimte om je kind te helpen zich te ontplooien en bij te dragen aan zijn/haar welbevinden. Opvoeden gaat voor mij over authenticiteit. Voorleven is wat mij betreft de meest krachtige ‘methode’, kinderen leren tenslotte door te kijken naar anderen. Dat vraagt bewustwording over het eigen handelen, reflectie en goed in contact staan met jezelf.

Ik laat mij inspireren door het gedachtengoed van onder andere Aletha Solter (Aware Parenting), Gorden Neufeld, Haim Omer (Geweldloos Verzet/Nieuwe Autoriteit) en Jurgen Peeters (Afgestemd Opvoeden).

Ik werk met aanstaande ouders die zich willen voorbereiden op de geboorte van hun kindje, privé en in groepscursussen. Daarnaast ondersteun ik ouders die zich willen ontwikkelen en graag leren van hun kinderen. Vooralsnog zijn dat individuele trajecten, maar in de toekomst heb ik de wens om ook workshops, groepscursussen en scholing aan te bieden.

Contact

Kimberley Roerdink
Bijstervelendelaan 5
5045 ZZ Tilburg
Nederland
+31 (0) 638 399802

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website 

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.