Aankomende evenementen

Basistraject - Eenvoudig(er) Opvoeden

Zondag, 31 januari 2021 - zondag, 25 april 2021

Opvoeden kan soms lastig zijn.  Waar doe je goed aan?  Wat doe je wel? Wat doe je beter niet? Verwarrend, en vooral erg uitputtend. 
Màg het wat eenvoudiger aub?  Ja, natuurlijk !! En dàt leer je tijdens het basistraject "Eenvoudig(er) opvoeden".  Opvoeden draait immers niet alléén om de kinderen, maar ook om JOU !

XL-workshop - De 5 liefdestalen

Zondag, 7 februari 2021 op 14:00 - 18:00

Het zijn er 5. En jij spreekt er alvast ééntje perfect, namelijk je eigen liefdestaal!  Je voelt je op een unieke, onverklaarbare manier verbonden met personen die jouw liefdestaal spreken.  Jullie begrijpen elkaar ... vaak ook zonder woorden.  Maar wat doe je als je partner of je kinderen, de meester of de onthaalouder, een andere liefdestaal spreken? 

Jaartraject - Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden

Maandag, 8 februari 2021 - dinsdag, 14 september 2021

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt. Terug naar vroeger gaat niet. Verder ontwikkelen is de boodschap.

 
 

Succesvol democratisch opvoeden

Donderdag, 18 februari 2021

In deze training gaan we na een korte introductie over de Aware Parenting visie en methode vooral focussen op hoe discipline en een goede relatie met kinderen hand in hand kunnen gaan. In onze samenleving zijn de theorie en praktijk van het omgaan met kinderen is nogal eenzijdig bepaald door de gedragstheorie. We zullen ontdekken wat er mogelijk wordt als we voorbij de gedragscontrole focussen op de totale ontwikkeling van kinderen.

 
 

10-daagse basisopleiding Orvita: omgaan met kinderen en jongeren vanuit verbinding en zelfsturing

Donderdag, 25 februari 2021 - vrijdag, 18 juni 2021

In deze opleiding leer je hoe je kinderen en jongeren de ruimte kunt geven om helemaal zichzelf te zijn met al hun gevoelens en behoeften en hun volle potentieel kunt ontwikkelen. Hiervoor verdiepen we ons in verbindend communiceren, vertrouwen, zelfsturing, de kracht van spelen en meer...

verbinding - een goede relatie als voorwaarde om te kunnen opvoeden

Dinsdag, 2 maart 2021 op 20:00

We bekijken het thema 'Verbinding' vanuit de visie van het Afgestemd Opvoeden.
Een goede relatie met je kind is immers dé voorwaarde om te kunnen opvoeden.
Welkom aan ouders en andere betrokken opvoeders.

Basistraining verbindend communiceren met kinderen

Donderdag, 4 maart 2021 - donderdag, 22 april 2021

Hoe met meer verbinding, vertrouwen en harmonie met kinderen omgaan en de relatie met kinderen versterken.

Workshop - Democratisch opvoeden

Donderdag, 4 maart 2021 op 9:00 - 12:00

Een introductieworkshop in democratisch opvoeden, gebaseerd op de Aware Parenting methode van Aletha Solter. Aware Parenting is een praktische opvoedingsfilosofie ontwikkeld door de Amerikaans-Zwitserse psychologe Aletha Solter (California, USA).

 
 
 

Workshop - Als baby's konden praten

Donderdag, 4 maart 2021 op 9:00 - 12:00

Natuurlijk praten baby's al. Ze zijn veel competenter dan algemeen wordt aangenomen. Soms is het jammer voor hen dat ze helemaal anders praten dan volwassenen. Daardoor is het niet altijd makkelijk ze juist te begrijpen. In de levensfase waarin de basis van de persoonlijkheid gevormd wordt, is de mens volledig aangewezen op het inlevingsvermogen van zijn omgeving. Bewust herinneren we ons van deze fase zo goed als niets. Onbewust wordt alle informatie ongefilterd opgeslagen. Een flinke dosis gezond verstand en durven luisteren naar je hart, aangevuld met uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, kunnen je al een heel eind op weg helpen om het jonge kind beter te verstaan.

Jaartraject - Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden

Maandag, 8 november 2021 - dinsdag, 7 juni 2022

De nood aan nieuwe antwoorden op de opvoedingsvragen van deze tijd is groot. We moeten op zoek naar een andere manier om kinderen houvast te bieden en te helpen hun weg te vinden in een wereld waarin zoveel te kiezen valt. Terug naar vroeger gaat niet. Verder ontwikkelen is de boodschap.

 
 
 
 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.