Laurien Tielens

Ik ben Laurien en ik geef vorming vanuit de visie Afgestemd opvoeden en Aware Parenting aan ouders én professionals.

Samen met Wouter heb ik twee prachtige kinderen. Een pleegdochtertje van 7 jaar (oktober 2014) en een zoontje van 21 maanden (juni 2020). In het prille begin van mijn zwangerschap las ik alle boeken van Aletha Solter alsook het boek van Jürgen Peeters. Op dat moment werkte ik al 6 jaar met gezinnen rond opvoedingsvragen en pas dan voelde het alsof ik een ‘geheim’ ontdekt had. Ik zag plots de ‘echte’ noden van mijn pleegkind en bouwde verder aan een hechte relatie met haar en mijn zoontje. Ik was gepassioneerd door Aware Parenting en afgestemd opvoeden en wou dat ‘geheim’ met anderen delen. Ik volgde al een opleiding 'democratisch opvoeden' bij Jürgen Peeters en volg momenteel het jaartraject voor professionelen om ouders te ondersteunen in Afgestemd opvoeden. Als kers op de taart ben ik sinds september 2021 door Aletha Solter gecertificeerd om als Aware Parenting Instructor aan de slag te gaan. 

Spreken voor publiek is mij niet vreemd. Ik werk deeltijds voor een CKG waar ik wekelijks oudercursussen geef. Ik kon hier aan de slag na mijn opleiding als maatschappelijk werker en Master in de Educatieve studies. Ik gaf ook al vorming aan kindbegeleid(st)ers van een stedelijke kinderopvang, studenten, onthaalouders en het personeel van een opvang voor vluchtelingen. Ook gaf ik al geregeld vorming aan collega hulpverleners in de jeugdhulp. Sinds 2022 werk ik als zelfstandige in bijberoep om vorming aan te bieden. 

 Ik ben gepassioneerd om ouders en professionals te inspireren om anders naar ‘moeilijk’ gedrag te kijken en om echt vanuit afstemming in verbinding te gaan met zichzelf en (hun) kinderen.

Contact

Laurien Tielens
+32 (0) 472 87 13 94

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  www.laurientielens.be

 
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan.